Baanonderhoud en gebruik

Sleepinstructie

Het is verplicht de banen na gebruik te slepen. Lees hieronder de sleepinstructie!

Sproeien

Voor de banen 1 t/m 8 is het verplicht om voor gebruik van de banen te sproeien. Hiervoor dient de knop, behorend bij de betreffende baan, ingedrukt te worden bij de deur in het hek.  

Verlichting

Hoe werkt het?

  • Links op de muur voor de toegangsdeur van het clubhuis is een kastje aangebracht.
  • In dat kastje vind je de schakelknoppen, genummerd 1 tot en met 12. Uiteraard komt dit overeen met de baannummering.
  • Druk op de knop van de te gebruiken baan.
  • Bij het verlaten van de baan schakel je de verlichting weer uit door de knop opnieuw in te drukken.

Enkele aandachtspunten

1) Lampen gaan niet aan

Het zou kunnen dat de verlichting op jouw baan niet aan gaat als je de knop hebt ingedrukt. Oorzaak 1 daarvan is dat de lampen door een eerdere gebruiker van de baan pas kort daarvoor zijn uitgeschakeld. De lampen dienen eerst helemaal af te koelen, voordat ze opnieuw aan gaan. Kies dus een andere baan en druk ook nogmaals op de knop van je eerste keuze om de lamp weer uit te doen. Anders gaan de lampen alsnog aan wanneer ze zijn afgekoeld en dat is zinloos stroomverbruik. Oorzaak 2 kan zijn dat het nog geen 15.00 uur is. Om zinloos en/of oneigenlijk gebruik tegen te gaan is er een beveiliging ingebouwd. Deze zorgt ervoor dat vóór 15.00 uur het systeem de lampen niet inschakelt.

2) Uitschakelen verlichting

Uiteraard schakel je zelf de verlichting weer uit als je de baan verlaat en er geen andere spelers je baan “overnemen”. Wordt de baanverlichting toch niet handmatig uitgeschakeld dan zal om 23.00 uur het licht automatisch worden gedoofd.